Assignment bertubi-tubi.

Ya Allah. Mudahkan.

— Aisyah Thaqif
amasyrah:

Tuhan, jagakan mereka yang aku sayang.
Kau lebih tahukan siapa?

amasyrah:

Tuhan,
jagakan mereka yang aku sayang.

Kau lebih tahukan siapa?

Reblogged from ~
You’ll never love yourself half as much as I love you, And you’ll never treat yourself right darlin’, but I want you to, If I let you know, I’m here for you, Maybe you’ll love yourself like I love you.
— Niall Horan, Little Things (via ohlovequotes)
Reblogged from

Let it be

myheartbeatsforislam:

Whatever people want to talk,
Whatever people want to think,
Whatever people want to judge.

Ingat, kita damba redha Allah bukan penghargaan manusia.

Stop thinking (-), start thinking (+)

Pesan Prof.Muhaya, “Wanita tenang, wanita bahagia.”

So, biar lah orang nak fikir apa sebab they never know what you’r fighting for.

Reblogged from Healing.

Silapnya seorang wanita

doktormurabbi:

myheartbeatsforislam:

Tatkala dia menyayangi, dia menyayangi sepenuh hati.

Dan susah bila hendak dilepaskan pergi.

Reblogged from Healing.
Reblogged from Healing.

ihfazillah yahfazka.

Jagalah Allah, Allah akan menjagamu. :)

— (via literatureboy)
Reblogged from Heart-to-heart-
You will be with who you love.
— Prophet Muhammed (via hadeiadel)
Reblogged from Allah's Slave
aboghram:

أبي هريرة عن النبي - صلى الله عليه وسلم - :” إن لله تسعة وتسعين اسما ، مائة إلا واحدا ، من أحصاها دخل الجنة “

aboghram:

أبي هريرة عن النبي - صلى الله عليه وسلم - :” إن لله تسعة وتسعين اسما ، مائة إلا واحدا ، من أحصاها دخل الجنة

Reblogged from Allah's Slave
Dengan Tuhan, kau tak perlu tinggi suara.
Rendah dan perlahan, Tuhan tetap dengar sentiasa.
— (via suamsuamkuku)
Reblogged from Heart-to-heart-

atraversso:

Cityscape & Vertigo by Humza Deas

Please don’t delete the link to the photographers/artists, thanks!

Waiting is painful. Forgetting is painful. But not knowing which to do is the worst kind of suffering.
— Paulo Coelho, By the River Piedra I Sat Down and Wept (via hqlines)


Pernah tak kau smpai satu tahap di mana badan dan otak kau dah terlalu letih. Nazak punya letih la.

Tapi, desire nak teruskan that thing dan kau mesti gak habiskan apa yang kau dah mulakan, ada.

Ya. Aku dalam kondisi tu sekarang.

— Aisyah Thaqif